ANNAN TREENIT - Purolan Ratsastuskeskus

Go to content

Main menu

ANNAN TREENIT

Suomen kenttämaajoukkueen maajoukkuevalmentaja Anna Hassö valmentaa Purolassa  läpi talven kerran kuukaudessa. Valmennusten ajankohdat syksyllä 2015 ovat 10.-11.10., 6.-8.11. sekä 5.-6.12.  Treeneissä löytyy tasoryhmiä kaikentasoisille ratsukoille niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Ajoittain hyppäämme myös maastoesteitä. Opetuskielenä on ruotsi tai englanti, tulkki järjestetään tarvittaessa. Pyrimme pitämään valmennusporukan mahdollisimman vakiona mutta yleensä mukaan mahtuu myös uusia. Paikkoja voi kysellä Kirsiltä tai Paavolta.

Erityisesti kenttäratsastuspiireissä Anna on varmasti EM-tason huippuratsastajana kaikille tuttu, mutta hän kilpailee myös jatkuvasti rataesteissä 140-tasolla. Kouluratsastuksessa hän on parhaimmillaan kilpaillut (kenttähevosillaan) Prix St Georges-tasolla. Anna on nostanut useita nuoria hevosia kenttäratsastuksen kansainväliselle tasolle, mukaanlukien myös omia kasvatteja. Hän on valmentajana hyvin monipuolinen ja taitava lukemaan ratsukkoa. Hän osaa antaa kullekin ratsukolle erittäin hyviä ja helposti itsenäisestikin toteutettavia neuvoja ja harjoituksia, joilla ratsukkoa saadaan vietyä eteenpäin.

Muutenkin vaikuttavaan meriittilistaan lisäsäväyksen tekee se, että hän on noussut takaisin kenttäratsastuksen huipulle kahden vakavan ratsastusonnettomuuden jälkeen. Vuonna 2003 murtui lantio, joka ruuvattiin takaisin kokoon. Vuonna 2006 Malmön kenttäratsastuksen World Cup finaalissa kaatui hän hevosensa kanssa ja mursi selkänsä. Tuolloin moni ajatteli, ettei hän enää ratsastaisi. Puolen vuoden kuluttua oli ajatuksissa kuitenkin jo kouluratsastus, mahdollisesti jopa paralympialaiset jossain vaiheessa. Kahden vuoden ajan hän kilpaili ainoastaan koulua, mutta kokeili lopulta ratsastusta estesatulalla erään ratsutettavan hevosen takia. Lyhyillä jalustimilla oli odottamaton vaikutus - hermosto aktivoitui ja tasapaino alkoi parantua hiljalleen.

Kansainväliseltä kenttäratsastusväeltä hän sai erittäin lämpimän vastaanoton kilpaillessaan vuonna 2010 ensimmäisiä kansainvälisiä kenttäkilpailujaan onnettomuuden jälkeen. Vuonna 2013 hän edusti maataan EM-kilpailussa, jotka pidettiin samalla radalla kuin 2006 tapahtunut onnettomuus.

Annan kotisivut löytyvät tämän linkin alta.

Annalla on paljon kerrottavaa myös valmentautumisen henkisestä puolesta. Hyviä suorituksia voi vielä parantaa pienillä asioilla. Jokaisella on oma tyylinsä oppia, ja on tärkeää löytää itselleen sopiva. Myös pelko- ja jännitystiloihin löytyy apua tietyistä tekniikoista.

Anna pitääkin usein valmennusten yhteydessä luentoja henkisestä valmentautumisesta. Nämä luennot ovat tilanteen salliessa avoimia myös ulkopuolisille. Valmennuksiin osallistuville ne kuuluvat valmennusten hintaan, ulkopuolisille luento on 10e/hlö.

Back to content | Back to main menu