Kansalliset kenttäratsastuskilpailut 28.-29.7.2012 - Purolan Ratsastuskeskus

Go to content

Main menu

Kansalliset kenttäratsastuskilpailut 28.-29.7.2012

KILPAILUT


Kansalliset kenttäkilpailut 28.-29.7.2012

Ratsastusseura Ones Again Riders
toivottaa jo toistamiseen tänä vuonna ratsastajat ja yleisön tervetulleeksi kansalliseen kenttäratsatuskilpailuun Purolan Ratsastuskeskukseen Lapinlahdelle. Tämä heinäkuun lopun kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja se on jo vakiinnuttanut paikkansa Suomen kenttäkilpailukalenterissa. Hevoset ja ponit täyttävät alueen, kun ratsukot mittelevät voimiaan ja taitojaan kaksipäiväisissä kilpailuissa. Vaikeusluokkia on viisi aloittelevien harrasteluokasta ammattilaistason vaativaan A-luokkaan asti. Kilpailuissa ratkaistaan Itä-Suomen seurajoukkueiden aluemestaruus.

Ratsastuksen kuninkuuslajiksi kutsutussa kenttäratsastuskilpailussa ratsukot osallistuvat kolmeen eri osakokeeseen, jotka ovat kouluratsastuskoe, rataesteratsastuskoe ja huima maastoesteratsastuskoe. Maastoesteradan pituus on luokan vaikeudesta riippuen 1,3-2,9 km. Maastoesteradalla ratsukot joutuvat maastossa olevien kiinteiden esteiden lisäksi selviytymään myös vesiesteistä, haudoista ja penkereille ylös- ja alashypyistä. Vaikeimmassa luokassa penkereeltä alas veteen tehtävässä hypyssä korkeuseroa on 1,8 metriä, mikä vaatii sekä hevoselta että ratsastajalta uskallusta ja tasapainoa.

Kilpailun mahdollistaa Ratsastuskeskus Purola Oy:n henkilökunnan lisäksi kautta Suomen paikalle saapuneet reippaat talkoolaiset sekä yhteistyökumppanimme Pharmaxim, Horze sekä Agrimarket. Suuri kiitos heille!

Yleisö on lämpimästi tervetullut seuraamaan rohkeiden ratsukoiden suorituksia ja kannustamaan suosikkinsa Itä-Suomen seurajoukkueiden mestariksi. Alueella on kanttiini, josta saa ostaa syötävää ja juotavaa.
Toivokaamme viikonlopuksi hyvää säätä ja hienoja urheilusuorituksia!

Kilpailun johtaja
Kirsi Oksanen
Ones Again Riders
ry

Back to content | Back to main menu